Over Yana Waregem

Over Yana

Hoi! Ik ben Yana, erkend diëtiste te Zulte, Waregem en Harelbeke met een grote passie voor voeding. In juni 2019 studeerde ik af aan HoGent als diëtiste, maar ik had het gevoel dat ik nog niet klaar was om mensen te gaan begeleiden in de praktijk. En eerlijk? De huidige manier van werken sprak me ook niet aan. Dan heb ik het over het gebruik van schema’s, shakes, regels en beperkingen en aanbevolen hoeveelheden. Allemaal zaken die je enkel op de korte termijn helpen.

Daarom besloot ik in september 2019 om een extra opleiding te volgen in Kortrijk. Ik koos voor de bachelor Wellbeing- en vitaliteitsmanagement met de afstudeerrichting coaching. Daar leerde ik hoe je mensen écht goed kan begeleiden met gedragsverandering op lange termijn en hoe je hindernissen kan aanpakken. In het laatste jaar kreeg ik de kans om stage te doen bij een zelfstandig diëtiste, wat ik niet had gedaan in mijn eerste opleiding. Tijdens die stage maakte ik ook voor de eerste keer kennis met intuïtief eten. Ik had er al van gehoord en over gelezen, maar hier werd ik er volledig in ondergedompeld. En zoals je al kan vermoeden, sprak deze manier van werken me wel heel erg aan.

Vervolgens ben ik in oktober 2021 gestart als zelfstandig diëtiste en pas ik de intuïtief eten methode volledig toe tijdens de consultaties. Daarnaast ga ik graag voor een persoonlijke aanpak en op maat gemaakt advies. Ik help jullie naar gezond gedrag, dat op lange termijn haalbaar is en past bij jouw manier van leven. Of je nu thuis bent, in shiften werkt of opreis bent, mijn tips en tricks zijn overal toepasbaar.

In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met wandelen, lopen, lezen, bakken, bij familie zijn en mijn katten knuffelen.

Kom jij graag langs voor een gratis kennismakingsgesprek in de praktijk of online?