Dit is een vegetarisch recept.
Ingredienten:
- 6 ronde courgettes
- 150 gram feta
- 150 gram (half)zongedroogde tomaten
- 2 volle eetlepels pijnboompitten
- Amandelschilfers (hoeveelheid naar keuze)
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- Couscous, zilvervliesrijst,.. Hoeveelheid naar keuze (bv. 75-80g per persoon)
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij de hoedjes van de courgette, hol ze uit met lepel en doe het vruchtvlees in een kom.
- Smeer olijfolie op de bovenste rand van de courgettes en plaats ze 15 minuten in de oven.
- Knip of snij het vruchtvlees samen met de randen van de hoedjes fijn.
- Stoof de sjalot en de knoflook in olijfolie.
- Voeg de stukjes courgette toe en bak ongeveer 5 minuten op een hoog vuur.
- Kruid met peper en zout
- Breng water aan de kook voor de couscous of de zilvervliesrijst.
- Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een anti-aanbakpan.
- Voeg de courgette-mengeling in een kom samen met de stukjes tomaat, feta en pijnboompitten.
- Schep de vulling in de uitgeholde courgettes en bestrooi met amandelschilfers.
- Bak de courgettes nog 12 minuten op 180°C.