Prikkelbare darm syndroom

Naast intuïtief eten help ik ook mensen met prikkelbare darmen. Er zijn heel wat (ook voedzame) voedingsmiddelen die onze darmen niet zo fijn vinden en dat zijn niet bij iedereen dezelfde. Daarom is het belangrijk om een erkend diëtiste te raadplegen met de nodige kennis en specialisatie.

Helaas is het niet zo eenvoudig om het prikkelbare darm syndroom vast te stellen. Er is namelijk niets mis met de darmen en er valt dus niets ongewoon aan de darmen te zien. Het probleem ligt bij de werking van je darmen. De diagnose wordt dan ook gesteld op basis van de klachten, die erg vaag kunnen zijn.

Het prikkelbare darm syndroom kan een grote impact hebben op je sociale leven. Daarom ga ik samen met jou op zoek naar de voedingsmiddelen waar jij gevoelig voor bent. Zo hoef je je in de toekomst geen zorgen meer te maken tijdens een uitstap en kan je 100% genieten.

Rich results on Google's SERP when searching for 'prikkelbare darmen'

Klachten bij het prikkelbare darm syndroom

  • Buikpijn
  • Diarree
  • Constipatie
  • Winderigheid
  • Opgeblazen gevoel
  • Vermoeidheid
  • Wisselend ontlastingspatroon

Laag FODMAP dieet

Bij mensen met prikkelbare darmen gaan we aan de slag met het laag FODMAP dieet. FODMAP’s zijn zeker niet gevaarlijk of slecht voor onze gezondheid, maar ze veroorzaken bij sommige mensen darmklachten. Ze worden slecht opgenomen in de dunne darm waardoor ze in de dikke darm vocht aantrekken en gefermenteerd worden. Zo kunnen ze onder andere zorgen voor klachten zoals diarree en een opgeblazen gevoel.

Tijdens de eerste consultatie start ik altijd met een wetenschappelijke uitleg. Dit vind ik belangrijk zodat jij in de toekomst zelf weet welke voeding bij jou darmklachten kunnen veroorzaken en welke niet. Ik geef je verschillende tools en informatie mee waar jij aan de slag mee kan gaan. Zo gaan we samen op zoek naar jouw persoonlijke triggers en kijken we welke aanpassingen er kunnen gebeuren, afhankelijk van hoe je huidige voedingspatroon eruit ziet.

Ook voor consulten over het prikkelbare darm syndroom kan je een gratis gesprek inplannen om vragen te stellen. Dat kan via onderstaande tool.

Rich results on Google's SERP when searching for 'prikkelbare darmen'

Prijzen

Intakegesprek – 60 minuten…………………………………………………..60 euro
Tweede consult – 30 minuten………………………………………………..40 euro

Opvolgconsulten
3 beurtenkaart – ………………………………………………………………….85 euro
5 beurtenkaart – ………………………………………………………………….130 euro
10 beurtenkaart – ………………………………………………………………..250 euro

Gratis kennismakingsgesprek inplannen

!! Vroeger stond hier een contactformulier om een afspraak te maken. Omdat daar veel problemen mee waren, kan je nu via deze onderstaande knop eenvoudig je gratis gesprek inplannen. Heb je het contactformulier onlangs ingevuld en geen antwoord gekregen? Stuur dan gerust een mailtje naar yana.van.vynckt@gmail.com of boek je afspraak via onderstaande knop.