Pasta met boerenkoolpesto

Heerlijke pasta met een zelfgemaakte pesto van boerenkool.

Ingredienten: 

  • 100g boerenkool 
  • 60g parmezaanse kaas 
  • 50g griekse yoghurt 
  • 2 eetlepels pijnboompitten 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1 teentje look 
  • sap van 1/4 limoen 
  • peper en zout 
  • 400g pasta 
  • 400g kerstomaten 
  • parmezaanse kaas naar wens 
  • zout 

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  1. Snij de kerstomaten in twee en verspreid ze in een een vuurvaste schotel. 
  1. Giet 2 eetlepels olijfolie over de tomaten en kruid met peper, zout en provencaalse kruiden. 
  1. Plaats een kom met gezouten water op het vuur en breng aan de kook. 
  1. Snij de harde nerven van de kool en voeg de bladeren toe aan het kokend water. 
  1. Kook 3 minuten, giet af en spoel met koud water. 
  1. Voeg alle ingrediënten voor de pesto samen in een blender en mix goed fijn. 
  1. Kook de pasta, giet af en meng onder de pesto. 
  1. Serveer met kerstomaten, pijnboompitten en parmezaanse kaas. Enjoy!