Ingredienten:
- 100g boerenkool
- 60g parmezaanse kaas
- 50g griekse yoghurt
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje look
- sap van 1/4 limoen
- peper en zout
- 400g pasta
- 400g kerstomaten
- parmezaanse kaas naar wens
- zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de kerstomaten in twee en verspreid ze in een een vuurvaste schotel.
- Giet 2 eetlepels olijfolie over de tomaten en kruid met peper, zout en provencaalse kruiden.
- Plaats een kom met gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
- Snij de harde nerven van de kool en voeg de bladeren toe aan het kokend water.
- Kook 3 minuten, giet af en spoel met koud water.
- Voeg alle ingrediënten voor de pesto samen in een blender en mix goed fijn.
- Kook de pasta, giet af en meng onder de pesto.
- Serveer met kerstomaten, pijnboompitten en parmezaanse kaas. Enjoy!