Opgevulde courgette met feta

Nood aan een maaltijd met veel groenten? Dan is dit recept ideaal voor je!

Dit is een vegetarisch recept.

Ingredienten: 

  • 6 ronde courgettes 
  • 150 gram feta 
  • 150 gram (half)zongedroogde tomaten 
  • 2 volle eetlepels pijnboompitten 
  • Amandelschilfers (hoeveelheid naar keuze) 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1 sjalotje 
  • Couscous, zilvervliesrijst,.. Hoeveelheid naar keuze (bv. 75-80g per persoon) 
  • peper en zout 

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  1. Snij de hoedjes van de courgette, hol ze uit met lepel en doe het vruchtvlees in een kom. 
  1. Smeer olijfolie op de bovenste rand van de courgettes en plaats ze 15 minuten in de oven. 
  1. Knip of snij het vruchtvlees samen met de randen van de hoedjes fijn. 
  1. Stoof de sjalot en de knoflook in olijfolie. 
  1. Voeg de stukjes courgette toe en bak ongeveer 5 minuten op een hoog vuur. 
  1. Kruid met peper en zout 
  1. Breng water aan de kook voor de couscous of de zilvervliesrijst. 
  1. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een anti-aanbakpan. 
  1. Voeg de courgette-mengeling in een kom samen met de stukjes tomaat, feta en pijnboompitten. 
  1. Schep de vulling in de uitgeholde courgettes en bestrooi met amandelschilfers. 
  1. Bak de courgettes nog 12 minuten op 180°C.